Het Jungleboek is wereldberoemd, dat komt door de tekenfilm van Walt Disney die hij zo’n 50 jaar geleden maakte. Wat bijna niemand weet, is dat Het Jungleboek niet in 1967 maar in 1894 door Rudyard Kipling is geschreven! En in zijn Jungleboeken staan nog meer dierenavonturen. De tekenfilm vertelt niet helemaal het verhaal van de Jungleboeken. Er zijn bijna net zo veel verschillen als overeenkomsten. Walt Disney veranderde het verhaal zo hier en daar: Rama de waterbuffel werd een wolf, koning Louie kwam erbij en ook voegde Disney de vrolijke liedjes toe.

Wie de Jungle BoekieBoekie leest, komt in nieuwe, andere avonturen terecht. Je kunt dit boek van voor naar achter en van achter naar voor lezen. Er is geen volgorde, en net als in de echte jungle kun je er zelfs in verdwalen. Je bent gewaarschuwd!
Geloof je het niet? Beleef het BoekieBoekie-speelkwartier!

Met verhalen, gedichten, strips en andere dingen op te doen opgetekend door: Bianca Boer, Ilse Bos, Gerda De Preter, Lida Dijkstra, Imme Dros, Judy Elfferich, Diana van Ewijk, Harrie Geelen, Frank Gunning, Hartog & Hartog, Mary Heylema, Marco Kunst, Benny Lindelauf, Jet Manrho, Jacqueline van Ouwerkerk, Daan Remmerts de Vries, Linda Vogelesang, Bette Westera.

Met illustraties van Carolien Adriaansche, Anuli Croon, Aleks Deurloo, Ilya & Zoe Donets, Jeroen Funke, Inge Nouws, Wendy Panders, Boris Peeters, Ri Tori, Xander Wiersma, Zeloot.

En van de stArt Award-winnaars en genomineerden van 2017 en winnaars van voorgaande jaren: Jan van Doornspeek, Oona Mäkelä, Jesse Strikwerda, Aart-Jan Venema, Lea Vervoort, Steef Wildenbeest.

Gebonden met stofomslag en leeslint, 96 pagina’s
Een bijzondere uitgave voor jong en oud.
Verkrijgbaar in de boekhandel en in de webwinkel van BoekieBoekie.