Pas op voor de kat met groene ogen…

BoekieBoekie vaart een nieuwe koers: vanaf nummer 100 verschijnt elk jaar een jaarboek: gebonden en 100 pagina’s dik. Het nieuwste nummer – BoekieBoekie-Jungleboek ligt medio mei bij de abonnees in de brievenbus. Vanaf september kun je elke maand het tijdschrift digitaal lezen en een paar keer per jaar organiseert BoekieBoekie activiteiten voor jong en oud.

De eerste activiteit van 2017 wordt op zaterdag 28 januari i.s.m. International Film Festival Rotterdam georganiseerd. Van illustratie naar animatie is een sprankelend programma voor illustratoren en animatoren. Voor kinderen is er de workshop: KAA knippen door de Jungle.
In groepjes van drie – twee kinderen en een illustrator – wordt er gewerkt aan een jungle-animatie door figuren uit te knippen en te laten bewegen. De workshop wordt gegeven door Eva Weijers (Stichting CineNoord) i.s.m. Anuli Croon, Wendy Panders, Jesse Strikwerda en Zeloot.

De illustratie van de kat en de muis komt uit de BoekieBoekie-schoolagenda 2016-2017 en is geknipt door Wendy Panders. In je hoofd zie je wat er gaat gebeuren, en wie de workshopVan illustratie naar animatie volgt, leert hoe je de kat en muis in bewegende beelden kunt vangen.

Er is een beperkt aantal kaartjes beschikbaar: ken je animatoren die op zoek zijn naar illustratoren? Ken je kinderen die niets liever doen dan tekenen? Stuur ze door naar de webwinkel van BoekieBoekie.

PS De BoekieBoekie-agenda verschijnt dit jaar niet meer. De laatste editie kun je gebruiken tot 1 januari 2018 en is nog te bestellen in de webwinkel.