Hoi, gisteren is er iets raars gebeurd. Ik ging met mijn ouders naar Ikea, naar een nieuw bed kijken. Wij gingen meteen naar de bedden. Daar zagen wij een mooi bed en er was er nog een maar een van. Helaas het bed dat ik wou was al verkocht.

Ineens was mijn zusje kwijt. Wij gingen allemaal zoeken en ik raakte ook mijn ouders kwijt. Op zoek naar mijn ouders, kwam ik mijn zusje tegen.
Ze lag in een prinsessenbed (dat wou ze heel graag).
Nu moesten m’n zusje en ik nog onze ouders vinden. Wij gingen op zoek naar de balie om te laten roepen dat wij onze ouders kwijt zijn.
Intussen moest mijn zusje naar de wc. Komen we daaraan, dachten we dat daar mijn moeder liep. Toen we daarnaartoe renden was het een onbekende vrouw.
Mijn zusje ging naar de wc, maar daarna was ze alweer kwijt. Ik stond weer alleen en dacht ik ga maar weer naar de bedden toe. Toen ik daarna toe liep, vond ik een kindje die ook zijn ouders kwijt was. Wij liepen samen te zoeken naar onze ouders. Hij vond als eerste zijn ouders terug. Samen met zijn ouders liep ik naar de balie om mijn ouders en mijn zusje om te roepen.
Eindelijk kwamen mijn vader en moeder mij ophalen. Maar toen kwam het moeilijkste stuk, mijn zusje weer zoeken!!

We hebben in totaal twee uur gezocht om mijn zusje te vinden.
Op een gegeven moment gingen met we weer kijken bij de bedden…
Je raadt het al: ze lag weer in het prinsessenbed.

Dit verhaal is geschreven in 2010 door Kevin Uytendaal. Hij was toen 11 jaar en deed mee met de BoekieBoekie-Schrijfprijs. Jeroen Funke maakte er een strip van.